HTML

Játékmaffia

Ezen a blogon játékokat fogunk bemutatni kedves társaimmal együtt. Hol jobbakat, hol rosszabbakat, többféle platformról.

Friss topikok

Serious Sam TFE (PC)

maffiozo 2012.11.24. 17:10

A Serious Sam játékoknak mindig is nagy fanja voltam, és egy unatkozós pillanatomban eszembe jutott valami. Kéne egy játék ami önmagában is jó de a multiplayer, és azon belül is a co-op a legerősebb része. Akkor pedig bevillant. 16-fős co-op multi, epikus csaták, zéró gondolkodás... Here comes Sam, and he is Serious. Igen, a Serious Sam remek játék, a maga korában a grafikája is csodaszép volt, (akinek viszont ez nem elég, annak ajánlom a játék felújított, HD változatát) azonban a single player játékmód nem volt annyira nagy élmény. Nem volt ott egy társ, akivel osztozhattál az örömön, amikor megöltél 250 rád támadó dögöt. A co-op azonban nem csak egy, de 15 ilyen társat is ajánl. "No akkor, uccu neki, mindenki szerezze meg!", mondom a haveroknak. Pár órával később már mindenkinek meg volt (ne kérdezzétek milyen módszerrel), és már indultunk is. Az élmény egyszerűen remek. Nagyon jó érzés az, amikor a barátaiddal öten vagy hatan rohantok végig a pályán, sikoltozva, lövöldözve, és életcsomagokat keresgélve. Miután végigvittük a játékot (egy délután alatt), másnap reggel újra nekiestünk és másodszor és végigmentünk rajta. Ilyen nem sokszor fordult elő velem. Na de haladjunk.

Irányítás: Pofon egyszerű. W A S D, Space, 1-9, illetve a player által beállított "Használ" gomb. Akit pedig érdekel egy kis extra információ, az duplán jobb-klikkel és máris kap egy menüt, ahol a leölt szörnyektől kezdve a pályáig mindenről kap egy kis plusz tudást.

Grafika: Itt vagyok bajban, ugyanis a Serious Sam-nak van egy HD változata, amiről már beszéltem. Ez lényegében annyit tesz, hogy a játék kapott egy jobb grafikai motort, minden más marad a régi. Akárhogy nézem, a Serious Sam-nek szép a grafikája. 2001-ben nagyszerű kinézete volt, és a felújított változatnak köszönhetően még a mai (normális) igényeknek is megfelel.

Hangok: Imádom a játék zenéjét. Mindig a helyzethez illő, pörgős vagy nyugis. A fegyverhangokkal nincs problémám, a szörnyek hangjai pedig teljesen jók.

Játékélmény: A Serious Sam remek élményt biztosít, azonban főleg a co-op része. Szórakoztató, megfelelő hosszúságú, és akár többször végigvihető.

Osztályzás:


Irányítás: 4

Grafika: 4,5

Hangok: 4

Játékélmény: 5

Összességében a Serious Sam első két része érdemes a kipróbálásra. Szóval rángasd össze a barátaid, szerezzétek meg a játékot és kezdjetek szórakozni. Aki nem épp Hitman szintű komplikáltságra vágyik, annak meg fog felelni Komoly Samu 4,5 pontja. Sziasztok!

Címkék: first serious second sam encounter

Szólj hozzá!

Na mi van?

maffiozo 2012.10.25. 18:19

Tyhű azanyját, 2 hónapja nem volt cikk? Hát ez nem jó. De dolgozunk ám, méghozzá egy eléggé új (nekünk legalábbis új) dolgon. No ne tessék türelmetlenkedni (mondanám, ha lenne ember aki olvas minket :P), lesz nemsokára valami. Vagy cikk, vagy az új valami. Ezt is csak azért írom hogy tudassam, élünk még.

Szólj hozzá!

Medal of Honor: Allied Assault (PC)

maffiozo 2012.08.21. 14:06

Mai alanyom ezúttal nem egy friss játék, ugyanis az Allied Assault már tíz éve jelent meg. Hogy ez hatással van-e a játékélményre, az nemsokára kiderül. Bevallom, nem vagyok otthon a MoH sorozatban, azonban még régebben meg volt nekem ez a játék, és nem jutottam benne túl sokáig (első küldetés), azonban nemrég eszembe jutott, hogy talán neki kéne futni még egyszer. Ez meg is történt, lássuk az élményeket!

Irányítás: Nem szoktam az irányításról túl sokat írni, most sem fogok. Alap FPS irányítás, nem lehet belekötni.

Grafika: Az Allied Assault a korához képest gyönyörű grafikát szolgáltatott a játékosoknak, és annak ellenére, hogy ma már csúnyának nézi az ember, akkoriban ez igenis szép volt. Példának ott van a tankos pálya. Ha telibe lőttél egy épületet, akkor az bizony darabokra hullott, ahogy kell. Ez 2002-ben példátlan volt. Elismerés a fejlesztőknek.

Hangok: A játék hangjaival nincs különösebb gondom. A fegyverek hangjai megállják a helyüket, a szinkronhangokon még lehetett volna mit csiszolni, de ennyi hiba még bőven belefér.

Játékélmény: Remekül szórakoztam az Allied Assault-al, azonban sok helyen már a plafonon voltam tőle. Hogy miért? Mert a játék nehéz. Piszkosul. Közepes nehézségi fokozaton játszottam, és még így is megizzasztott elég sok helyen. Voltak részek ahol szabályosan 2 napot ültem, és szenvedtem vele, mert folyton meghaltam. Ilyen részek például a D-napot bemutató pálya, ahol mindjárt a kezdésnél ki lehet purcanni, ha az ember nem rohan egyből fedezékbe. Valamint az utolsó pályának is jó sokszor kellett nekimennem, mire sikerült megcsinálni. Néha pedig a játék unfair. Olyan helyeken vannak mesterlövészek, ahol az ember vagy nem gondolná, vagy pedig szabályosan nem lehet őket látni. Ilyenkor az ember próbál elbújni, elfutni, stb, de nem, őket meg kell keresni, és amikor a 286. alkalommal lőnek le, akkor találod meg őket, és még néhány próbálkozás kell, mire sikerül őket leszedni. Azonban ez nem változtat azon, hogy a játékélmény remek.

Osztályzás: 

Irányítás: 4

Grafika: 4.5

Hangok: 3.5

Játékélmény: 4

Ez egy négyes átlagot ad. A Medal of Honor: Allied Assault egy kifejezett jó játék. Akinek bejött a CoD 1 illettve 2, esetleg a Battlefield 1942, annak bátran ajánlom ezt is, akinek pedig nem jöttek ezek be... Annak is ajánlom. Magyarán mindenkinek ajánlom, bátran szerezzétek meg. Szerintem nem fogtok csalódni. Sziasztok!

Címkék: kritika medal of honor allied assault

Szólj hozzá!

Fallout 3 (PC)

maffiozo 2012.07.23. 14:57

A korábbi Fallout játékokkal nem játszottam, sőt a későbbiekkel sem. A Fallout 3 viszont érdekelt, ezért kapcsolataim révén eljutott hozzám. Hogy tetszett -e? Igen is meg nem is. Tetszett, mert remekül átadta az atomháború utáni környezetet, nem tetszett, mert helyenként túl nehéz volt. Valamint a vége is szerintem elég gyatra lett. Már csak azért is nem tetszett, mert utálom azt, hogy vagy meghalsz, vagy meghalsz, vagy nem halsz meg, de akkor hatalmas köcsög vagy. Mert itt ez van. Összeszedtem, 5 lehetőség van a játék befejezésére, ebből 4 azzal végződik, hogy meghalsz. Ugye milyen jó? Rengeteg olyan JÓ játék van, amit ilyennel szúrnak el, lásd Mafia 2. Na, de haladjunk! A történet szerint egy atomháború után X évvel az emberek elhagyták a menedékeknek nevezett óvóhelyeket. Kivéve a 101-es számút, ahol továbbra is békésen éldegélnek az emberek. Itt születünk mi is, rögtön a játék elején. Ekkor kinézetet, nevet és nemet választhatunk. A menedékben töltött idő igazából kiképzésnek fogható fel. Megtanuljuk az irányítást, lövést, stb. 19 éves korunkban édesapánk elhatározza, hogy elhagyja a menedéket. Feladatunk nagyrészt az lesz a játék során, hogy őt megtaláljuk. Ennyi elég is lesz, jöjjenek a szempontok!

Irányítás: Sima FPS irányítást kapunk, leszámítva a V.A.T.S. rendszert. Ez egy egyedi célzás rendszer, ami abból áll, hogy akciópontokért cserébe ráközelíthetünk egy-egy ellenségre, és megadhatunk rajta végtagokat célpontnak. Az E gomb lenyomása után karakterünk legjobb tudása szerint arra a végtagra fog célozni, nagyobb sikerrel, mint sima célzással.

Grafika: A játék nagyjából szép. Nem nyújt semmi extrát, azonban hozza a szintet.

Hang:A hangok is rendben vannak. A karakterünk hangját nem fogjuk hallani, csak a fájdalmas felszisszenések esetében. A többi karakternek viszont jók a hangjaik

Játékélmény: A játékélmény eléggé vegyes. Picit lerontja az, hogy folyamatosan mászkálni kell, valamint a befejezés is ront rajta.

Osztályzás:


Irányítás:5

Grafika:4

Hang:4

Játékélmény:3.5

Ez kerekítve egy négyes átlagot ad. A Fallout 3 nem egy rossz játék, egy próbát megér.

Címkék: kritika fallout3

Szólj hozzá!

GTA IV (Xbox360)

maffiozo 2012.07.23. 14:55

Én mindig is szerettem a GTA sorozatot, annak ellenére, hogy csak egyet vittem végig, mégpedig a mai alanyt, a sorozat negyedik részét. Igazából, ha jól számolom ez a hatodik, csupán a nevében a negyedik. A GTA sorozat mindig a "realizmusáról" volt híres. Oda mész ahová akarsz, azt csinálsz amit akarsz, és egy idő után a rendőrség is el kezd üldözni. Persze csak ha megérdemled. Igazából nem is kell többet mondanom, a GTA-t mindenki ismeri, aki pedig nem, az hazudik. Na, kezdjük el boncolgatni.

Irányítás: A játékban az eddigiekhez hasonló irányítást kapunk, azt leszámítva, hogy bekerült egy jobb harcendszer, ami kicsit változtat rajta. Nem is lenne bajom az irányítással, ha Niko barátunk magától futna. De nem. Nyomni kell az A gombot, és csak akkor fut. Lehet, hogy én vagyok béna, és nem találtam meg, hogy hol kell ezt átállítani, de igazán megcsinálhatták volna rendesen. Ez nekem fél ponttal mindenképp lehúzza az irányítást.

Grafika: Baromi szép. Mást nem igazán tudok mondani. Az átvezetők szépek, a fizika remek, és lehet, hogy 150 métert repülök egy ütközés után, de nem zavar. A víz is szép, a textúrák szépek, még a földön mászkáló bogarak is látszanak. Apróság, de tetszik. Röviden: a játék gyönyörű.

Hang: A játék hangjaival nincs különösebb bajom, Niko hangja picit idegesítő, de amúgy rendben van. A fegyverek, emberek, kocsik hangja egytől egyig jók.

Játékélmény: Remekül szórakoztam a GTA IV-el, mivel nagyon jó a történet, a grafika, a hangok is jók, és úgy általában minden.

Osztályzás:

Irányítás:4.5

Grafika:5

Hang:4.5

Játékélmény:5

Összesen 4.75. A GTA IV egy remek játék, bátran ajánlom mindenkinek.

Címkék: kritika gtaiv

Szólj hozzá!

Farcry2 (PC)

maffiozo 2012.07.23. 14:52

Ma a FarCry2 nevű remekműről fogok beszélni. Ezzel jól lelőttem a poént, mi? Na mindegy. A FarCry sorozat mindkét eddigi tagjával játszottam, és míg az első nem igazán jött be, a második annál inkább. Arról ne is beszéljünk, hogy a trailerek alapján mennyire (nagyon) várom a harmadik részt. De beszéljünk a másodikról. Már a menü elnyerte a tetszésemet, mikor a könyvben lapozgatunk és közben hihetetlenül hangulatos afrikai jellegű zene megy alatta, hát az nekem nagyon bejött. A játék elején nem sokat lehet tudni a főhősünkről, nagyjából csak annyit, hogy bérgyilkos vagy mi, és egy Sakál nevű fegyverneppert jött likvidálni, de a sors jófej volt vele és 15 perce sincs Afrikában, már elkapja a maláriát. Ami nekem még az elején nagyon tetszett, az az volt, hogy mi választjuk ki, hogy kivel akarunk játszani. És itt nem ilyenre gondolok, hogy férfi vagy nő. Nem, kérem szépen itt 5 vagy 6 karakter áll a rendelkezésünkre, akikről információkat is kapunk. Én miután végignéztem, egyből a budapesti származású Paul Ferencet választottam. Mellesleg a játékban rengeteg a magyar fejlesztő. Na de vizsgáljuk meg jobban.

Irányítás: Egyszerű FPS irányítást kapunk ebben a remekműben. W A S D, szóköz, H-val gyógyítjuk magunkat, stb... Egyszerű, jól bevált, tökéletes. Nem találtam hibát.

Grafika: A játék grafikájával kettős érzelmeim voltak. Az egyik az volt, hogy a játék képi megjelenítése, a textúrák, stb. nem túl szépek. Nem mondom, hogy csúnya, de nekem annyira nem tetszett. A másik az volt, hogy az afrikai erdőt, pusztát, szavannát, hegyeket remekül megcsinálták és kombinálták. Állatokból lehetett volna több is, de amúgy jó. A fegyverek szépek, az elhasználódás jól látszik rajtuk.

Hang: A játék hangjaival nem volt bajom. A fegyverek hangjai szerintem nagyszerűek, a szinkronhangokra nincs panaszom, a kocsik hangjai talán picikét furák, de más bajom nincs.

Játékélmény: Remek. Csodás. A játék magával ragad, és nem igazán akarod otthagyni. Ha beesteledik, akkor nem akarsz a rohadt-nagy dzsungel közepén mászkálni, mert félsz, hogy valami vadállat előugrik és megtámad, annak ellenére, hogy tudod, ez nem fog megtörténni. Ha este kóborolsz, mindenképp kocsival menj. Ez úgy általában minden másra is igaz. Gyalog nem fogsz sokáig jutni a 100 méterenként előforduló őrposztok miatt és a hatalmas, tényleg hatalmas bejárható tér miatt. Ezek miatt a remek a FarCry2 Játékélménye

Osztályzás: 

Irányítás:5

Grafika:4

Hang:4

Játékélmény:5

Összesítve 4.5. Én úgy gondolom, ez a játék megérdemel ennyit. Bátran ajánlom.

Címkék: kritika farcry2

Szólj hozzá!

Mafia2 (Xbox360)

maffiozo 2012.07.23. 14:51

Ezúttal a Mafia 2-t fogom kicsit boncolgatni. Ezúttal egy 2010-es, véleményem szerint igen jól sikerült játékról beszélünk. Még most elmondanám, hogy az első résszel nem játszottam, ezért nem tudom összehasonlítani a két játékot. Akkor vágunk is bele.

Irányítás: A játék irányítása nagyjából olyan, mint az összes tps-nek. igazából többet nem is nagyon tudok erről beszélni. Az irányítás teljesen rendben van, egyedül a kocsikkal bénáztam kicsit, mert helyenként nagyon csúsznak. Amúgy van egy külön verekedés-irányítás is. Ilyenkor nem tudunk lőni, valamint egyes gombok funkciói is megváltoznak.

Grafika: A játék grafikája szerintem nagyon jól sikerült. Az arcok kidolgozása nekem nagyon tetszik, remekül tükrözik az érzelmeket. Empire City remekül néz ki, az 50-es éveket nagyon jól visszaadja a játék. A börtön (igen, börtön) és az évszakok is remekül néznek ki. Egyszóval: SZÉP!

Hang: A játék hangjai szerintem jók. A fegyverek, a szinkronhangok, a kocsik, a robbanások hangjai, mind-mind nagyon jól sikerültek. A szinkronhangok nekem különösen tetszenek. Remekül megtalálták a karakterekhez illő hangokat, akik nagyon jól is produkáltak.

Játékélmény: Én élveztem a Mafia 2-t, egyedül a vége rontotta el az élményt.

SPOILER!!!

Miért? Miért? Kérdem én, ugyan mi a büdös francért kellett egy ilyen jó játékot ÍGY lezárni?!? Ezt nem bírom felfogni. Vito és Joe beszállnak egy-egy külön kocsiba, mondván, hogy Leo-nak és Vito-nak egy kicsit beszélniük kell. Oké. Az átvezető közben láthatjuk, hogy az a kocsi, amelyikben Joe ül, elkanyarodik jobbra, míg a másik megy tovább egyenesen. Vito rá is kérdez, hogy mégis hova viszik Joe-t, mire Leo annyit felel, hogy "Sorry Vito. Joe wasn't part of our deal." Ez magyarul annyit tesz, hogy " Sajnálom Vito. Joe nem volt része a megállapodásunknak." Most ez mi??? A lehetőségek: 1. Joe meghal. 2. Joe nem hal meg, csak elviszik valahova. 3. Joe-nak meg kéne halnia, de megszökik. Na? Most akkor lehet találgatni. Nagyon remélem, hogy lesz harmadik rész is, és ott kapunk erre magyarázatot.

SPOILER VÉGE!!!

Akkor értékeljünk.

Osztályozás:

Irányítás:4

Grafika:5

Hang:5

Játékélmény:3

A játékélmény csak a befejezés miatt kapott hármat, ha az nem ilyen szar, akkor simán lehetett volna négy vagy öt is. Ez azonban még mindig 4.25. A Mafia 2-t bátran ajánlom mindenkinek, akit nem lomboz le annyira a béna befejezés, mint engem.

Címkék: kritika mafia2

Szólj hozzá!

Toca Race Driver 3

Stevvie 2012.07.23. 14:50

A Toca-val(Toca 2) én kisebb koromban rengeteget játszottam, nekem abban az időben kedvencem volt.Aztán egy időre kimaradtak részek...és most jött a TRD3.Rengeteg gyönyörűen kidolgozott autót, pályát kapunk, bár a Dirt-től elmarad , de hát van köztük 1 év eltérés.A pályák nagyon jól meglettek csinálva minden bukkanó,úthiba megvan csinálva, bár a nézősereg nem a legjobb, de hát aki versenyez ugyse nagyon tud rájuk figyelni ;D A játék felépítése rémisztően hasonlít a Dirt-ére.Itt van egy Világtúra, ahol ugyanúgy szintenként több verseny van és meg kell nyerned őket, hogy fel érj a csúcsra.Talán annyi, hogy sokkal több verseny van és sokkal nehezebben lehet haladni, mert egyre erősebbek lesznek az ellenfelek.Aztán van egy Szimulációs mód, ahol tudunk menni szabad versenyeket,időmérőket illetve egymás ellen is tudunk versenyezni ha van 2 kontrollerünk.Az autókon a kisebb törések még egész jók, de ha mondjuk 140-el belecsapódunk egy falba akkor csak annyi történik h az első kerekek kiesnek meg felgyűrődik az autó eleje, sofőrünkel sem történik semmi ugyanúgy kezdhetjük előröl.Akkor tehát nézzük szempontok szerint:

Irányítás: Sima billentyűzetről is egész jól irányítható, de én kontrolleren ajánlom úgy igazán élvezetes lesz.Még az nagyon tetszett az irányításban hogy lehetett érezni az autók súlyát, minden autó máshogyan viselkedett.

Grafika: Fullos grafikán játszottam vele és egész jó volt.A bejátszások eszméletlenek voltak, a játék közbeni csillogások is tökéletesek.

Hang: Az autók hangja elfogadható, volt amelyik autóé egyáltalán nem tetszett.

Játékélmény: Egész jó, sokszor felidegesített az hogy az ellenfelek erőszakosak voltak, de hát ezzel jár. Tiszta, lendületes az egész játék.

Osztályzás:

Irányítás: 5

Grafika: 4,5

Hang: 4

Játékélmény: 4,5

Összesen: 4,5 Mindenkinek ajánlom, bár most már megjelentek a sokkal jobb, modernebb, jobb grafikájú,jobban irányítható játékok..de azokhoz nagy gép kell, ehhez meg nem tehát játszatok:DD
Szokásos kedvcsináló:

2 komment

Mortal Kombat (Xbox360)

maffiozo 2012.07.23. 14:50

Első bejegyzésem a legújabb Mortal Kombat-ról szól. Ha jól tudom, egy 2011-es játékról van szó. A játék story módjában nem lehet nehézséget választani, a játék magától nehezedik. A challenge módhoz még nem nyúltam hozzá, de úgy tudom, több száz mérkőzést kell végigszenvedni ahhoz, hogy az összes challenge-et végigvidd. Nézzük a játékot szempontok szerint:

Irányítás: A karakter irányítása rém egyszerű. Fel, le, előre, hátra. Ütések: Y, X. Rúgások: A, B. Jobb ravasszal védekezel, bal ravasszal... Nem tudom mi akar lenni. Talán ütés-irány változtatás. Az RB gombbal megragadjuk ellenfelünket és egy-két fájdalmas ütés vagy rúgás után elhajítjuk. Az LB gombnak csak a kombókban van szerepe. Ha a Super Meter maximumon van, akkor mindkét ravasz egyszerre történő lenyomásával az ú.n. X-ray támadást használjuk, ehhez azonban közel kell lennünk ellenfelükhöz. Egyszóval az irányítás egyszerű, mint egy százas szög. Nekem, és egy barátomnak is voltak gondjaink a kombók végrehajtásával. Vagy mi voltunk nagyon bénák, vagy a játék várt túl sokat, de hiába csináltam tökéletesen, nem akarta végrehajtani amit szerettem volna. Sokszor egyszerűen megy, de néha csak ötödik alkalommal sikerül végrehajtani. Ez akkor nagyon idegesítő, amikor egyedül vagyok két ellenség ellen. Nem tudom, hogy ez az irányításba tartozik-e, de nekem nagyon tetszett, hogy a karaktereknek sajátos stílusuk van. Mindegyik harcos más módon bunyózik, és az ember csak akkor lehet jó egy karakterrel, ha ezt kitapasztalja. Én például Scorpion-nal vagyok jó, Johny Cage kivételével az összes többi harcossal holt-béna vagyok.

Grafika: A játék hozza a korához illő grafikát. Semmi extra. Nem csúnya, de nem is eget-rengető. A karaktereknek külön sérülés-modellje is van, meg lehet nézni harcon kívül is. A mozdulatok szépek és folyamatosak

Hang: A játékban a hangok sem rosszak. Ha valakit széttépnek akkor kellően ocsmány hangokat hallat, a kombók, mozdulatok, ütések, illetve csonttörések hangja is jól meg van csinálva.

Játékélmény: A Mortal Kombat mindig is két játékosra volt kitalálva. Úgy a legjobb, ha leülsz egy haveroddal, kezetekbe veszitek a kontrollert, és adjunk a másiknak! Szerintem ez adja a legnagyobb élményt, de ott van a Story mód, ahol szintén jól lehet szórakozni, habár kiborító amikor egyszerre két ellenfelet kell szétverned egyedül.

Osztályozás:

Irányítás:4

Grafika:4

Hang:4

Játékélmény:5

Összesen: Ez egy 4.25-ös átlag. Kerekítve egy egy erős négyes. Én azt mondom, a legújabb Mortal Kombat nagyon jól sikerült. Azt mondák, a sorozatból ez lett eddig a legjobb. Én bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a verekedős játékokat, vagy csak szeretne a haverjaival játszani egy jót. Én tavalyi PlayIt-en láttam 16.000 Ft-ért. Aki nem szeretne ennyi pénzt adni érte, az várjon amíg lemegy az ára. Vagy ott van az nCore ;-)

Címkék: kritika mortal kombat

Szólj hozzá!

Colin McRae Dirt[PC]

Stevvie 2012.07.23. 14:49

Na, akkor kezdjünk is bele.Bevallom kissé zavarba vagyok ugyanis ez az első kritikám...na, de mindegy is.Szóval, Dirt, nagy izgatottsággal vártam és bevallom 1-2 dologba csalódtam, de voltak olyan dolgok amik ezeket felejtetni tudták.A játék nagyon sokban eltér a régi Cmr játékoktól, míg a régiekben (cmr 2,cmr 3,cmr 2005) csak a rallyról volt szó, itt megjelent az off-road többi ágazata is (teszem azt Rallycross,Hill Climb[kedvencem lett a játék alatt],RallyRaid).A játék elején rend szerint csak 1-2 autónk van, de ha rögtön a karrierben kezdünk akkor nagyon hamar meglehet az összes.Van ugye a Karrier mód,egy Rally Bajnokság ahol először egy európait kell megnyerni hogy eljuthassunk a nemzetközire és ha ezt is megnyertük akkor juthatunk el a globálisra...elég hosszadalmas.Aztán van még egy Rally Világ mód is ahol kedvünkre mehetünk időmérőket, szimpla versenyeket,futamokat.Ami külön tetszett a játékba az, az 5 féle nehézségi fok(kezdő,klubtag,amatőr,félprofi,profi), én amatőrön csináltam végig a játékot egy logitech kormánnyal és hát nem volt a legegyszerűbb, sokszor megizzasztott.És akkor most nézzük meg részletesebben:

Irányítás: Hát nem billentyűzetre tervezett játék,kormánnyal egyszerűen kifogástalan az irányítása.

Grafika: Én csak 800x600 felbontásba tudtam futtatni mert, akkor nem akadozott.De ennek ellenére is gyönyörűek voltak az emberek, a gumi nyomok megmaradtak,bár a visszapillantó tükrökbe sokszor mást lehetett látni , mint ami valóban mögöttünk volt(ezeket az apró hibákat utálom a legjobban ez 0,5 pont minusz :S).De nagyon tetszett az, az autók belsejének kivitelezése egszerűen gyönyörű.

Hang: Általában egy autós játék akkor jó, ha jók a hangok...itt alapjába véve jó motorhang csak kb. mindegyik autónál ugyanaz..

Játékélmény: Nekem nagyon bejött, pörgős, gyors, lendületes.Az szomorított el egyedül, hogy nem volt téli rally pálya amik az én személyes kedvenceim, de hát sebaj.De a pályák mindegyike változatos, ha neki csapódsz egy fának teljes sebességel akkor totálkáros lesz az autód és ez szerintem nagy pozitivum.Minden kanyarban máshogy viselkedik az autód,egyszerűen tökéletes.Külön tetszett a visszajátszásnál a lassító gomb remek felvételeket lehet vele csinálni.

Osztályzás:

Irányítás: 5*

Grafika: 4,5

Hang: 4

Játékélmény: 5

Összesen: 4,6 Nagyon Jó játék megérdemli ezt a pontszámot.ajánlom mindenkinek 12-99 ig :DItt egy kis plusz kedvcsináló: 

Címkék: kritika Codemasters CMR Colin Mcrae Dirt

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása